Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Tatul Krpeyan

Uit Wikisage
Versie door Lidewij (overleg | bijdragen) op 19 mei 2011 om 21:50 (http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Tatul_Krpeyan&oldid=25586550)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


rel=nofollow

Tatul Krpeyan – heeft meegedaan aan oorlog in Karabach. Is nationale held. Tijdens Karabach oorlog van september 1990 tot mei 1991 was hij Armeense militaire commandant van de eenheid in regio Khanlari Getashen – Martunashen.

Tatule werd geboren op 21 april 1965 in het dorp Areg van de regio Talin in Armenië. Basisonderwijs en Secundair Onderwijs heeft hij gedaan in Talin Technische School, die hij uitstekend heeft afgerond. Nadat hij de Sovjet-Unie leger had gediend, is hij aangenomen in de Yerevan State University, Faculteit der Historische. In de eerste jaar van Universiteit is Tatul lid geworden van de Armeense bevrijdingsbeweging. Hij was ook lid van de organisatie die Nagorno-Karabach met Armenië wilde verbinden.

In september 1990 is Tatul vertrokken naar Nagorno-Karabach, waar de situatie verder verslechterde[1]. Met zijn eigen opgericht groep van september 1990 tot mei 1991 gerealiseerd Getashen regio (Getashen - Martunashen) de verdediging tegen de Azerbeidzjaanse strijdkrachten en politie-eenheden. Op 30 april 1991 is hij als held gesneuveld tijden de ‘’Ring’’ operatie. Op 20 september 1996 ontving hij de hoogste Nationale held titel. Tatule ligt begraven in zijn geboortedorp Areg, die werd omgedoopt ter ere van een held. In de dorp is er een monument ten ere hem, van wie de architect Tariel Hakobyan is.

Ring operatie

In de lente van 1991 werd de situatie in het noordelijke Nagorno-Karabach erger. In april van 1991 besloten het Azerbeidzjaanse en de Sovjet-autoriteiten tegen de militairen van deze dorpen op te treden. In de Human Rights Memorial Center in Moskou heeft hersteld doek evenementen.

Op 30 april 1991 op de Vierde Leger, en weinig later meer, de Azerbeidzjaanse OMONe aanval in de buurt Getashen Shahumian op Omonakannere,aanvallende huizen en begonnen te plunderen en beroven. tegelijkertijd de aanval onderging de omwonenden, de meerderheid van de sterfgevallen achttien-negentien jaar oud[2]..

Ik herinner me Tatul goed. Zijn rol was niet beperkt tot alleen maar vechten...[3]

Dood

G. Gyurjyan memoires. "H. met Tatule besloten om verder te gaan Tegelijkertijd, hij consequent Mashkovin werd gehouden onder de wapenen in om ervoor te zorgen dat de troepen het dorp Ondanks hun Yourself commando, zijn assistent, Arthur Karapetyan, commandant van het gevaar van bewegende om hen te beschermen. In de tussentijd, mashkovn krachten overal ontstekingsfouten en werd bevolen om vooruit te verplaatsen: de manier waarop ze elkaar ontmoetten OMONi krachten en tankerin: Hier is mashkove beheerd opzij netvel, waardoor Tatul onbeschermde TATULe en Arthur proberen om hem teredden en Hrach onmiddellijk gedood.

Bewuste Dood - Onsterfelijkheid

Tatule herhaalde vaak, "Turk komt Getashen alleen over mijn lijk"[4]. De laatste keer dat Tatul in Yerevan was zei letterlijk het volgende: "Ik weet dat ik niet meer naar Yerevan kom, ik wordt gebracht".

Tatul Krpeyans beeld van kunst

Aan Tatul Krpeyan (en vrienden) is gewijd het roman‘’Adelaars land’’ van Rafael Sahakian. De film ‘’Het vermiste gek’’, alsmede de helling van de berg" (regie.: Nersik Ispiryan) en het liedje "Zonsondergang’’ (regie.: troubadour George).

Referenties

rel=nofollow

Interne links

Externe links