Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Karen de Bok

Uit Wikisage
Versie door Theo10 (overleg | bijdragen) op 1 dec 2021 om 16:44 (overgenomen van Wikipedia)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Carina Elisabeth Anna Maria (Karen) de Bok (Den Haag, 1961Amsterdam, 19 januari 2017) was een Nederlandse programmamaakster en journaliste.

Levensloop

De Bok was de dochter van journalist Max de Bok en Ellen Beek (journalist bij De Gelderlander). Zij deed in 1981 eindexamen aan het Haags Montessori Lyceum in Den Haag. In 1982 werkte zij een jaar bij de Haagse redactie van het NOS Journaal. Van 1984 tot 1989 was De Bok werkzaam voor Radio Rijnmond als verslaggeefster en presentator. In 1990 maakte ze de overstap naar de VPRO, waar ze in de eerste zeven jaar voor zowel radio als televisie werkte, en zowel voor als achter de schermen.

Vanaf 1997 werkte De Bok voor de televisieafdeling van de VPRO. Zo was ze eindredacteur van het programma Zomergasten en redigeerde ze verschillende uitzendingen van Tegenlicht. Sinds 2008 was ze hoofdredacteur. Onder haar leiding won de VPRO vier keer de Zilveren Nipkowschijf.

Haar man, journalist Emile Fallaux, maakte op 20 januari 2017 bekend dat De Bok een dag eerder een einde aan haar leven had gemaakt als gevolg van een depressie. Vanaf 2017 wordt als eerbetoon bij het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) de Mediafondsprijs Documentaire omgedoopt tot de Karen de Bok Talentprijs.[1]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow