Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Ontex (bedrijf)

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 23 jun 2016 om 20:53 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Ontex_(bedrijf)&diff=cur&oldid=46230562 4 mrt 2016 Bjelka 25 feb 2013)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Ontex is Europa's grootste conglomeraat - onder private label - van babyluiers, maandverbanden en incontinentieluiers. De hoofdzetel is gelegen in het Belgische Erembodegem.[1]

Geschiedenis

In 2003 kondigde toenmalig algemeen directeur Wilgried Van Assche de verhuis van het bedrijf naar Zele aan. De fabrieken in de vestigingsplaatsen te Buggenhout en Eeklo bleven behouden.[2] In 2006 werd Michael Teacher - voormalig topman van het Britse voedingsbedrijf Hillsdown - CEO van dit bedrijf met als opdracht het bedrijf te saneren. Het bedrijf was in deze periode eigendom van het investeringsfonds Candover en behaalde een gemiddelde omzet van zo'n 925 miljoen.

In 2010 zou het bedrijf een beursgang maken, maar deze werd uitgesteld omwille van het slechte beursklimaat. Later zou het bedrijf verkocht worden voor 1,2 miljard aan een private equitygroepen Goldman Sachs Capital Partners en Texas Pacific Group. In 2012 kondigde Teacher zijn vertrek aan. Hij werd opgevolgd door Charles Bouaziz, die onder andere actief was bij PepsiCo. en de Frans distributiegroep Monoprix.[3]

Eveneens in 2012 kondigde het bedrijf de opstart van 3 nieuwe productielijnen aan, hiermee wil het bedrijf zich richten op de Verenigde Staten, Rusland en China. Het bedrijf ontving hiervoor € 604.035 aan opleidingssteun van de Vlaamse regering.[4] Het bedrijf heeft momenteel in 15 landen verkoopspunten en in 10 landen productiesites. België telt drie vestigingen van het bedrijf.[5]

Sinds 1 juni 2014 is de hoofdzetel geherlokaliseerd naar Aalst [6]

Externe link

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow
rel=nofollow