Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Senioren smartphone

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 26 okt 2015 om 22:59 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Senioren_smartphone&oldid=45096809 JamesDawn 13 okt 2015)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Senioren smartphone.jpg
Senioren smartphone

De senioren smartphone is een speciaal ontwikkelde smartphone voor senioren.

Dit type smartphone heeft voornamelijk een gemakkelijk en gebruiksvriendelijke interface voor senioren en ouderen[1]. Senioren smartphones zijn ontwikkeld door de vraag vanuit ouderen, belangenorganisatie en andere instanties[2].

Types

Er zijn globaal twee typen senioren smartphones, een semi-senioren smartphone en full-senioren smartphone.

Semi-senioren smartphone

De semi-senioren smartphone is een reguliere smartphone met grotere letters.

Full-senioren smartphone

Een full-senioren smartphone heeft speciale functies zoals een sos-knop, aangepaste bel-toetsen, gemakkelijke sms-toetsen, en aangepaste kleureniconen.

Een voorbeeld van een full-senioren telefoon is de XL-Viewer telefoon heeft een sos knop, senior vriendelijke besturingssysteem, grote notificaties, medicatie alarm, regen- waterbestendige behuizing en senior ergonomisch design[3]. Door de groei in communicatie en senioren zal de aankomende jaren verschillende oplossing de markt op komen voor mobiele implementatie bij senioren[4].

Seniorkeurmerk

Er bestaat ook een senioren smartphone en apparaten keurmerk deze wordt uitgegeven door een erkende organisatie. Hun testen bestaande mobiele apparaten en bekijken of die senior vriendelijk zijn. Deze organisatie concludeert of een apparaten wel of niet voldoet aan de volgende richtlijnen; het apparaat dient gemakkelijk te zijn voor senioren, het apparaat dient gebruik te maken van een veilig besturingssysteem, het apparaat dient val bestendig te zijn, het apparaat is veilig met persoonlijke gegevens etc.[5]

References

rel=nofollow