Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Frans Polman

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 okt 2015 om 10:48 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Frans_Polman&oldid=45134366 Sanderhupkes 6 okt 2015)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Frans Polman (1971, Apeldoorn) is een bekend Nederlands beeldend kunstenaar. “Kunst spreekt voor zichzelf. Op het moment dat je denkt mijn werk te begrijpen, zal het niet meer voor je spreken”.

Zijn werk is te zien in verscheidende musea door het land waaronder:

  • Museum Jan Verschoor Amstelveen.
  • Museum De Mesdag Collectie Den Haag.
  • Coda museum Apeldoorn

Leven en werk

Frans Polman werd in 1971 op het Loo te Apeldoorn geboren. Deze plek aan de rand van de Veluwezoom is zijn voorliefde voor natuurlijke materialen waaronder hout ontstaan. Polman gebruikt zijn kunst niet om iets vast te leggen, maar juist om iets op te roepen. Hij hanteert de impasto techniek en verwerkt dit met traditionele materialen in schilderijen, houtsculpturen en 3D-objecten.

Polman is bekend van zijn grote hout en staal sculpturen deze gecombineerd in grote landschapsprojecten.

720° Revolving

Uniek is zijn collectie ’720 graden revolving’. Een van hout gemaakt vier dimensionaal wandobject – welke door een vernikkeld ophangsysteem ‘zwevend’ van de wand komt te hangen – kan vanuit verschillende perspectieven door de kijker ervaren worden. Het is mogelijk het object een kwartslag naar links of rechts te draaien. Daarbij kun je werk ook omdraaien waardoor de achterkant de voorkant wordt. Door de bijzondere manier waarop het hout is bewerkt én de samenstelling van de kleuren zal het werk de kijker keer op keer een andere beleving geven. Kortom, een object van Frans Polman is 720 graden draaibaar!

Tentoonstellingen (selectie)

Fotogalerij

Externe link

Zoek op Wikidata

rel=nofollow