Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Bos Vlaggen

Uit Wikisage
Versie door O (overleg | bijdragen) op 20 jul 2015 om 08:25 (https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Bos_Vlaggen&oldid=44489697 Fleurluzac 6 jul 2015)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
rel=nofollow

Bos Vlaggen is een Nederlands groothandel bedrijf gespecialiseerd in de productie van vlaggenmasten en vlaggen. Dit familiebedrijf is opgericht in 1984, en al ruim 30 jaar actief als vlaggenmasten producent. De oprichter, directeur A.H. Bos, zat oorspronkelijk in de verkoop van aluminium profielen. Maar is vervolgens met Bos Vlaggen overgestapt naar de verkoop en productie van aluminium vlaggenmasten. Bos Vlaggen introduceerde de cilindrische vlaggenmast aan de markt.

Het bedrijf begon in 1984 met maar 1 werknemer. Al snel werd het aanbod uitgebreid naar houten- en polyester vlaggenmasten. Anno 2015 telt het bedrijf rond de 20 werknemers. Met een in 1998 gebouwde voorraad loods van 1000 m2. Waarin de grootste voorraad aan houten-, polyester en aluminium vlaggenmasten in Nederland wordt opgeslagen. Het kantoor van Bos Vlaggen is tegenwoordig gevestigd aan de Nagelpoelweg in Apeldoorn.

Bos Vlaggen is een deelneming onder de houdstermaatschappijen: Vink-Bos Holding BV, Bos-De Wilde Beheer BV en Berends-Bos Holding BV. Een deel van de verkoop van vlaggen en vlaggenmasten gaat via de online webshop van het bedrijf. De vlaggen worden bedrukt met de zeefdruktechniek, én de moderne digitale druktechniek.

Op 14 september 2001 vond de Europese herdenking plaats voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen in New York. De Volkskrant rapporteerde middels een artikel [1] over de stormloop op Nederlandse en Amerikaanse vlaggen die hieraan voorafging. De toenmalige directeur van Bos Vlaggen meldde in dit artikel dat de Nederlandse vlaggen tot 50% meer werden verkocht dan normaal.

Tijdens het WK 2014 verscheen Bos Vlaggen in een stuk van regionale krant De Stentor, over het succes van ondernemers ten gevolge van de prestaties van het Nederlands elftal. Bos Vlaggen zag, na de 5-1 overwinning op Spanje, de verkoop van Nederlandse en oranje vlaggen flink stijgen. Deze trend zette zich voort doordat het Nederlands elftal de halve finale bereikte.

Bronvermelding

Bronnen, noten en/of referenties:

  1. º De Volkskrant, 14 sep 2001 [1]
rel=nofollow
Zoek op Wikidata
rel=nofollow
rel=nofollow