Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Waar ben je nu?: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Waar_ben_je_nu%3F&oldid=65988305 -1- Regakza amok 17 sep 2023)
 
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Waar_ben_je_nu%3F&oldid=65987946 17 sep 2023 19.11‎ en 19.13‎ -1- Regakza amok 17 sep 2023 nuweg 19.14‎ Mondo)
Regel 1: Regel 1:
Het boek "'''Waar ben je nu?'''" van Luckas Vander Taelen is een persoonlijk werk dat de laatste levensfase van zijn zus Anna Vander Taelen beschrijft, met een focus op de emotionele en existentiële aspecten van haar ziekte en het nemen van moeilijke beslissingen met betrekking tot het einde van haar leven.
[[Luckas Vander Taelen|Vander Taelen]] schreef in 26 mei 2007 het boek "Waar ben je nu?" In dit werk behandelt de auteur belangrijke thema's, waaronder [[euthanasie]] en [[palliatieve zorg]] in de Belgische context. Het boek biedt inzicht in de complexe kwesties die gepaard gaan met het einde van het leven.


[[Luckas Vander Taelen|Vander Taelen]] schreef in 26 mei 2007 het boek "Waar ben je nu?" In dit werk behandelt de auteur belangrijke thema's, waaronder [[euthanasie]] en [[palliatieve zorg]] in de Belgische context. Het boek biedt inzicht in de complexe kwesties die gepaard gaan met het einde van het leven.
Op 28 november 2005, na een langdurige strijd tegen kanker, werd [[Anna Vander Taelen]] (geboren in 1954 in Aalst) verlost uit haar lijden. Dit moment betekende ook een keerpunt voor haar jongere broer Luckas (geboren in 1958). De dood van zijn zus en de moeilijke beslissing om haar leven te beëindigen, vielen samen met zijn eigen aangekondigde professionele afscheid als filmintendant van de [[Vlaamse Gemeenschap]].


"Waar ben je nu?" biedt lezers een intieme en persoonlijke kijk op de uitdagingen en beslissingen die gepaard gaan met het naderende einde van het leven en benadrukt de emotionele impact ervan op de betrokkenen. Het boek combineert persoonlijke herinneringen, reflecties en maatschappelijke kwesties om een diepgaand portret te creëren van de auteur en zijn familie tijdens een moeilijke periode.
In het boekje "Waar ben je nu?" beschrijft Luckas voornamelijk de laatste weken van zijn zus, maar schetst ook een nuchter beeld van haar menselijke en familiale relaties. De ziekte bracht broer en zus dichter bij elkaar, en tijdens het laatste jaar van haar leven keerde Anna zelfs terug naar haar moeder in [[Aalst (Oost-Vlaanderen)|Aalst]]. Het lijkt erop dat ze zeer kritisch was jegens haar eigen artistieke werk en het nooit goed genoeg vond om te tonen.

Versie van 1 okt 2023 12:32

Vander Taelen schreef in 26 mei 2007 het boek "Waar ben je nu?" In dit werk behandelt de auteur belangrijke thema's, waaronder euthanasie en palliatieve zorg in de Belgische context. Het boek biedt inzicht in de complexe kwesties die gepaard gaan met het einde van het leven.

Op 28 november 2005, na een langdurige strijd tegen kanker, werd Anna Vander Taelen (geboren in 1954 in Aalst) verlost uit haar lijden. Dit moment betekende ook een keerpunt voor haar jongere broer Luckas (geboren in 1958). De dood van zijn zus en de moeilijke beslissing om haar leven te beëindigen, vielen samen met zijn eigen aangekondigde professionele afscheid als filmintendant van de Vlaamse Gemeenschap.

In het boekje "Waar ben je nu?" beschrijft Luckas voornamelijk de laatste weken van zijn zus, maar schetst ook een nuchter beeld van haar menselijke en familiale relaties. De ziekte bracht broer en zus dichter bij elkaar, en tijdens het laatste jaar van haar leven keerde Anna zelfs terug naar haar moeder in Aalst. Het lijkt erop dat ze zeer kritisch was jegens haar eigen artistieke werk en het nooit goed genoeg vond om te tonen.