Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

State of the art: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=State_of_the_art&oldid=25726144)
 
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=State_of_the_art&oldid=48750849 77.162.50.49 11 mrt 2017 (Mdd 7 mei 2006))
 
Regel 1: Regel 1:
De term '''State of the art''' is een uitdrukking voor de huidige stand van zaken, van [[technologie]], of van [[Kennis (wetenschap)|kennis]]. Zo is de ''State of the art'' het hoogste niveau van ontwikkeling, dat op een bepaald tijdstip is bereikt. Als bijvoeglijk naamwoord wordt dit ook geschreven als state-of-the-art. Op gebied van [[octrooi]]recht is de State of the Art een belangrijk [[concept (filosofie)|concept]] om de oorspronkelijkheid van het idee te beoordelen.
De term '''State of the art''' is een uitdrukking voor de huidige stand van zaken, van [[technologie]], of van [[Kennis (wetenschap)|kennis]]. Zo is de ''State of the art'' het hoogste niveau van ontwikkeling, dat op een bepaald tijdstip is bereikt. Als bijvoeglijk naamwoord wordt dit ook geschreven als state-of-the-art.  


Op gebied van [[octrooi]]recht is de State of the Art een belangrijk [[concept (filosofie)|concept]] om de oorspronkelijkheid van het idee te beoordelen. In de Rijksoctrooiwet 1995 wordt gesproken de stand van techniek, die wordt gedefinieerd als:
:''De stand van de techniek wordt gevormd door al hetgeen voor de dag van indiening van de octrooiaanvrage openbaar toegankelijk is gemaakt door een schriftelijke of mondelinge beschrijving, door toepassing of op enige andere wijze.''<ref name="wetboek-online">[http://www.wetboek-online.nl/wet/Row/4.html Rijksoctrooiwet 1995] op ''wetboek-online.nl,'' 2017</ref>
In navolging van het [[Europees Octrooiverdrag]]<ref>[https://www.epo.org/law-practice/legal-texts/html/epc/2016/e/ar54.html Article 54: Novelty], The European Patent Convention. Online op epo.org,2017.</ref> wordt een uitvinding volgens deze octrooiwet "als nieuw beschouwd, indien zij geen deel uitmaakt van de stand van de techniek."<ref name="wetboek-online"/>
In wet op [[arbeidsomstandigheden]], maatregelen om veiligheidsrisico's voor werknemers te beperken, wordt verlangt dat de arbeidscondities aan de stand van de techniek voldoen. Ook in het [[milieurecht]] zijn dergelijke voorschriften voor bedrijven in de omgang met de omgeving. 
{{appendix}}
{{authority control|TYPE= |Wikidata=Q329338 }}
[[Categorie:Formele wetenschap]]
[[Categorie:Formele wetenschap]]

Huidige versie van 23 mrt 2017 om 14:37

De term State of the art is een uitdrukking voor de huidige stand van zaken, van technologie, of van kennis. Zo is de State of the art het hoogste niveau van ontwikkeling, dat op een bepaald tijdstip is bereikt. Als bijvoeglijk naamwoord wordt dit ook geschreven als state-of-the-art.

Op gebied van octrooirecht is de State of the Art een belangrijk concept om de oorspronkelijkheid van het idee te beoordelen. In de Rijksoctrooiwet 1995 wordt gesproken de stand van techniek, die wordt gedefinieerd als:

De stand van de techniek wordt gevormd door al hetgeen voor de dag van indiening van de octrooiaanvrage openbaar toegankelijk is gemaakt door een schriftelijke of mondelinge beschrijving, door toepassing of op enige andere wijze.[1]

In navolging van het Europees Octrooiverdrag[2] wordt een uitvinding volgens deze octrooiwet "als nieuw beschouwd, indien zij geen deel uitmaakt van de stand van de techniek."[1]

In wet op arbeidsomstandigheden, maatregelen om veiligheidsrisico's voor werknemers te beperken, wordt verlangt dat de arbeidscondities aan de stand van de techniek voldoen. Ook in het milieurecht zijn dergelijke voorschriften voor bedrijven in de omgang met de omgeving.

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
  1. 1,0 1,1 Rijksoctrooiwet 1995 op wetboek-online.nl, 2017
  2. º Article 54: Novelty, The European Patent Convention. Online op epo.org,2017.
rel=nofollow
rel=nofollow
rel=nofollow