Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Kalkwerk: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geen bewerkingssamenvatting
(https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Kalkwerk&oldid=45685560 5 jan 2016)
 
Regel 1: Regel 1:
'''Kalkwerk''' was ten tijde van de volkstelling van 1879 een [[buurtschap]] van twee huizen in de voormalige gemeente [[Hoogkerk]], nabij het buurtschap [[Kostverloren (Groningen)|Kostverloren]] aan de toenmalige grens met de gemeente [[Groningen (gemeente)|Groningen]]. Het telde toen 19 inwoners.<ref>[http://www.volkstelling.nl/web/excel/VT_1879_03_H1.xls CBS: Volkstellingen 1795-1971 / Tabellen in jaar 1879 / Groningen]</ref> Het lag ongeveer ter hoogte van de huidige spoorwegovergang aan de [[Provinciale weg 355|Friesestraatweg]] in [[Groningen (stad)|Groningen]].
'''Kalkwerk''' was een [[buurtschap]] in de voormalige gemeente [[Hoogkerk]] aan de toenmalige grens met de gemeente [[Groningen (gemeente)|Groningen]].<ref>[http://www.groningerarchieven.nl/bronbewerkingen/schoolmeesterrapporten/h-2/hoogkerk Hoogkerk - Regionaal Historisch Centrum] groningerarchieven.nl</ref>
 
Kalkwerk was ten tijde van de volkstelling van 1879 een [[buurtschap]] van twee huizen in de voormalige gemeente [[Hoogkerk]], nabij het buurtschap [[Kostverloren (Groningen)|Kostverloren]] aan de toenmalige grens met de gemeente [[Groningen (gemeente)|Groningen]]. Het telde toen 19 inwoners.<ref>[http://www.volkstelling.nl/web/excel/VT_1879_03_H1.xls CBS: Volkstellingen 1795-1971 / Tabellen in jaar 1879 / Groningen]</ref> Het lag ongeveer ter hoogte van de huidige spoorwegovergang aan de [[Provinciale weg 355|Friesestraatweg]] in [[Groningen (stad)|Groningen]].
Het buurtschap is later opgeslokt door de gemeente Groningen en als zodanig van de kaart verdwenen.
Het buurtschap is later opgeslokt door de gemeente Groningen en als zodanig van de kaart verdwenen.


Kalkwerk is vernoemd naar een [[kalkbranderij]] aan het [[Reitdiep (diep)|Reitdiep]].<ref>[http://www.groningerarchieven.nl/bronbewerkingen/schoolmeesterrapporten/h-2/hoogkerk Groninger archieven: Hoogkerk]</ref>
Kalkwerk was vernoemd naar een [[kalkbranderij]] aan het [[Reitdiep (diep)|Reitdiep]].<ref>[http://www.groningerarchieven.nl/bronbewerkingen/schoolmeesterrapporten/h-2/hoogkerk Groninger archieven: Hoogkerk]</ref>


{{Appendix|2=
{{Appendix|2=
Regel 12: Regel 14:


[[Categorie:Geografie van Groningen (stad)]]
[[Categorie:Geografie van Groningen (stad)]]
[[Categorie:Verdwenen plaats in Groningen]]

Huidige versie van 7 jan 2016 om 20:04

Kalkwerk was een buurtschap in de voormalige gemeente Hoogkerk aan de toenmalige grens met de gemeente Groningen.[1]

Kalkwerk was ten tijde van de volkstelling van 1879 een buurtschap van twee huizen in de voormalige gemeente Hoogkerk, nabij het buurtschap Kostverloren aan de toenmalige grens met de gemeente Groningen. Het telde toen 19 inwoners.[2] Het lag ongeveer ter hoogte van de huidige spoorwegovergang aan de Friesestraatweg in Groningen. Het buurtschap is later opgeslokt door de gemeente Groningen en als zodanig van de kaart verdwenen.

Kalkwerk was vernoemd naar een kalkbranderij aan het Reitdiep.[3]

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties
rel=nofollow

Zoek op Wikidata

rel=nofollow
rel=nofollow
53°13′15″N, 6°32′27″E