Wikisage, de vrije encyclopedie van de tweede generatie, is digitaal erfgoed

Wikisage is op 1 na de grootste internet-encyclopedie in het Nederlands. Iedereen kan de hier verzamelde kennis gratis gebruiken, zonder storende advertenties. De Koninklijke Bibliotheek van Nederland heeft Wikisage in 2018 aangemerkt als digitaal erfgoed.

  • Wilt u meehelpen om Wikisage te laten groeien? Maak dan een account aan. U bent van harte welkom. Zie: Portaal:Gebruikers.
  • Bent u blij met Wikisage, of wilt u juist meer? Dan stellen we een bescheiden donatie om de kosten te bestrijden zeer op prijs. Zie: Portaal:Donaties.
rel=nofollow

Heilige Naam Jezuskerk: verschil tussen versies

Uit Wikisage
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(+ Infobox (http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Heilige_Naam_Jezuskerk&oldid=28393172))
Geen bewerkingssamenvatting
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 34: Regel 34:
| diverse          =  
| diverse          =  
}}
}}
De '''Heilige Naam Jezuskerk''', voluit: '''Kerk van de Heilige Naam Jezus''', is een [[Rooms-katholieke Kerk|rooms-katholieke]] kerk aan de Offermanstraat 3 in [[Lierop]]. De kerk is in [[1892]] gebouwd naar een ontwerp van de in [[Roermond (stad)|Roermond]] wonende [[Duitsland|Duitse]] architect [[Carl Weber]]. De kerk heeft vier torens en een forse, achthoekige koepeltoren boven de viering. De twee torens aan de noordkant zijn 40 meter hoog en de twee torens aan de zuidkant 32 meter. De twee zuidelijke torens waren oorspronkelijk hoger dan de twee noordelijke. Het interieur wordt gedekt door een rond gewelf en daarna een koepelgewelf.Het koepelgewelf heeft een hoogte van 42,4 meter. Vooraan in de kerk staat een [[maquette]]. De kerk bezit ook nog kruiswegstaties, een hardstenen [[doopvont]] met koperen deksel en beukenhouten banken. De kerk is het hoogtepunt van Carl Webers tweede periode. Zowel de kerk als pastorie staan op de [[Lijst van rijksmonumenten in Someren (gemeente)|rijksmonumentenlijst]].
De '''Heilige Naam Jezuskerk''', voluit: '''Kerk van de Heilige Naam Jezus''', is een [[Rooms-Katholieke Kerk|rooms-katholiek]] kerkgebouw aan de Offermanstraat 3 in [[Lierop]]. De kerk is in [[1892]] gebouwd naar een ontwerp van de in [[Roermond (stad)|Roermond]] wonende [[Duitsland|Duitse]] architect [[Carl Weber]]. De kerk heeft vier torens en een forse, achthoekige koepeltoren boven de viering. De twee torens aan de noordkant zijn 40 meter hoog en de twee torens aan de zuidkant 32 meter. De twee zuidelijke torens waren oorspronkelijk hoger dan de twee noordelijke. Het interieur wordt gedekt door een rond gewelf en daarna een koepelgewelf.Het koepelgewelf heeft een hoogte van 42,4 meter. Vooraan in de kerk staat een [[maquette]]. De kerk bezit ook nog kruiswegstaties, een hardstenen [[doopvont]] met koperen deksel en beukenhouten banken. De kerk is het hoogtepunt van Carl Webers tweede periode. Zowel de kerk als pastorie staan op de [[Lijst van rijksmonumenten in Someren (gemeente)|rijksmonumentenlijst]].


[[Categorie:Kerkgebouw in Noord-Brabant]]
[[Categorie:Kerkgebouw in Noord-Brabant]]
Regel 40: Regel 40:
[[Categorie:Someren]]
[[Categorie:Someren]]
[[Categorie:Bouwwerk van Carl Weber]]
[[Categorie:Bouwwerk van Carl Weber]]
[[Categorie:Rooms-katholiek kerkgebouw]]

Huidige versie van 6 jun 2016 om 19:35

rel=nofollow

De Heilige Naam Jezuskerk, voluit: Kerk van de Heilige Naam Jezus, is een rooms-katholiek kerkgebouw aan de Offermanstraat 3 in Lierop. De kerk is in 1892 gebouwd naar een ontwerp van de in Roermond wonende Duitse architect Carl Weber. De kerk heeft vier torens en een forse, achthoekige koepeltoren boven de viering. De twee torens aan de noordkant zijn 40 meter hoog en de twee torens aan de zuidkant 32 meter. De twee zuidelijke torens waren oorspronkelijk hoger dan de twee noordelijke. Het interieur wordt gedekt door een rond gewelf en daarna een koepelgewelf.Het koepelgewelf heeft een hoogte van 42,4 meter. Vooraan in de kerk staat een maquette. De kerk bezit ook nog kruiswegstaties, een hardstenen doopvont met koperen deksel en beukenhouten banken. De kerk is het hoogtepunt van Carl Webers tweede periode. Zowel de kerk als pastorie staan op de rijksmonumentenlijst.